İçeriğe git

DAÜ'de 5 Yıldan Sonra İlk Kez Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE 5 YILDIR İMZALANMAYAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ, VAKIF YÖNETİCİLER KURULU BAŞKANI İSMAİL ARTER, DAÜ REKTÖR VEKİLİ PROF. DR. NECDET OSAM VE DAÜ-SEN GENEL SEKRETERİ AYBİKE YEKTAOĞLU TARAFINDAN İMZALANDI.

İmzalar atılmadan önce konuşma yapan Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter “Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası arasında gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında uzun süreden sonra toplu iş sözleşmesi imzalama sürecine gelmiş bulunuyoruz. Ben öncelikle vakıf yöneticiler kurulundaki arkadaşlara ve sendikadaki arkadaşlara teşekkür ederim. Üzerinde çok emek sarf edilerek bu noktaya gelinmiştir. Doğu Akdeniz Üniversitesi idarecileri, öğretim üyeleri, çalışanları ile büyük bir ailedir. Buradaki amaç Üniversitenin sahip olduğu kaliteyi daha yukarıya çekmektir. Dolayısı ile toplu iş sözleşmesi olmadan beklediğimiz kaliteyi yakalamak zordur. Hem işleyenin motivasyonu açısından hem de iş verenin motivasyonu açısından bu büyük bir eksiklikti. Bir takım nedenlerden dolayı uzun bir süre toplu iş sözleşmesi askıda kalmıştı ve sıkıntılar yaratıyordu. Ben bu geldiğimiz noktadan sonrası için üniversite açısından daha ümit verici noktalara doğru, idareciler, çalışanlar ve öğretim üyeleri ile hep birlikte koşacağımıza inanıyorum. Bu toplu iş sözleşmesinin bütün çalışanlara, okulumuza hayırlı olmasını dilerim.” şeklinde açıklamada bulundu.

Ardından DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da bir konuşma yaptı.

Osam; “Vakıf Başkanımızın söylediği gibi uzun süredir üzerinde hassas şekilde çalışıldı ve  toplu iş sözleşmesi metni hazırlandı. Burada önemli olan vakıf yöneticiler kurulunun,Üniversitenin ileriye dönük gelişiminde her bağlamda üniversite yönetiminin destekçisi olduğudur. Vakıf yöneticiler kurulu üniversitenin akademik değerine son derece hassasiyetle yaklaşan bir kurul olduğunu bu yapılan çalışma sonucunda ortaya koymuştur. Doğu Akdeniz Üniversitesi Akdademik Personel Sendikası da aynı şekilde hassasiyetlerini VYK ve Rektörlükle paylaşarak bu günlere ulaşmıştır. Doğu Akdeniz Üniversitesi insana ve topluma değer veren bir üniversitedir. Tüm yaptığı hareketler toplumun ve bilimin önünün açılması yönündedir. Bu yapılan toplu iş sözleşmesi ile birlikte üniversitede şeffaflığın, hesap verebilirliğin ve üretken bir üniversitenin oluşması sağlanacaktır. Bu bağlamda vakıf başkanına, üyelerine ve DAÜ-SEN başkanı ve üyelerine kurumdaki bütün arkadaşlara verdikleri tüm destekten dolayı teşekkür eder hayırlı olmasını dilerim.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

DAÜ-SEN Genel Sekreteri Yektaoğlu da kısa bir konuşma yaparak “5 yıl gibi uzun bir süreden sonra  ihlal edilen haklarımıza bugün itibarı ile son verilecektir. Olağan genel kurulumuzda ezici oy çokluğu ile bugün imzalayacak olduğumuz toplu iş sözleşmesi de üyelerimizin yeniden haklarını geri kazanacak. Bunun için hepinize çok teşekkür ederiz. Güzel bir çalışma yürüttük.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi VYK Başkanı İsmail Arter, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve DAÜ-SEN Genel Sekreteri Aybike Yektaoğlu tarafından imzalandı.