İçeriğe git

DAÜ’de 14 Mart Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giydirme Töreni Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi, 14 Mart Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giydirme Töreni 14 Mart 2014 Cuma günü, saat 14:00’te, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı, Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri tarafından etkinlik öncesinde, saat 10:00’da DAÜ kampüsü içerisinde yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ve  KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle’nin de katılımı ile gerçekleştirilen söz konusu tören, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ni temsilen birinci sınıf öğrencileri Ömer Can Özkan ve Nkechinyere Angela Azinta’nın konuşmaları ile başladı.

Öğrenci konuşmalarının hemen ardından açılış konuşmaları DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora ve DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle ve KKTC Cumhurbaşlanı Dr. Derviş Eroğlu tarafından gerçekleştirildi.  Konuşmaların ardından ise Marmara Üniversitesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı ve DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Kasımay “İlk Ders” ve Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) ve Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek “İyi Hekimlik” konulu sunum gerçekleştirdiler. Öğrencilere beyaz önlükler Dr. Derviş Eroğlu, Dr. Ahmet Gülle, Prof. Dr. Nahide Gökçora, Prof. Dr. İskender Sayek ve DAÜ Vakıf Başkanı İsmail Arter tarafından giydirildi.  Tören gerçekleştirilen plaket takdimleri ve kokteyl ile sona erdi.