İçeriğe git

DAÜ, Yerleşen Öğrenci Sayısını En Fazla Arttıran Üniversite Oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 26 Ağustos 2020 Çarşamba günü açıklanan 2020-2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üniversiteleri arasında yerleşen öğrenci sayısını geçtiğimiz yıla göre hem sayı, hem de yüzdelik bazında en fazla arttıran üniversite oldu. 

2020-2021 Akademik Yılı’nda DAÜ’ye toplamda 1,635 öğrenci yerleşti. YKS yerleştirme sonuçlarında KKTC üniversiteleri genelinde geçtiğimiz yıla göre %7.43’lük bir artış gerçekleşirken, DAÜ’ye yerleşen öğrenci sayısında %26.06’lık bir artış olması dikkat çekti. DAÜ, aynı zamanda eşdeğer öğrenci sayıları dikkate alındığında yine en fazla tercih edilen üniversite oldu.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, elde edilen başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başta Üniversitemiz Tanıtım Komitesi ve Tanıtım Ofisi olmak üzere bu başarıda emeği geçen tüm personelimize teşekkür eder, 2020-2021 Akademik Yılı’nın ülkemize hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.