DAÜ YDİHO Akademik Personeline Yönelik APTİS Sınav Semineri

British Council tarafından geçtiğimiz günlerde, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’nda idari görevdeki akademik personele Aptis sınavını tanıtıcı bir seminer verildi.

British Council tarafından geliştirilen Aptis sınavı, öğretmenlerin İngilizce seviyelerinin CEFR'a (Avrupa Ortak Dil Kriterleri) göre belirlenmesini sağlayan bir sınavdır. Bu sınav sadece diplomasını uzun zaman önce alan İngilizce öğretmenleri için değil, İngilizce kullanması gereken diğer branş öğretmenlerinin (fizik, kimya...vs.) seviyesini ölçmek ve öğretmen eğitimi ihtiyaçlarının belirlenmesine de yardımcı olabilmektedir. Aptis sınavının öğrenciler için hazırlanmış versiyonu da bulunmaktadır.