İçeriğe git

DAÜ Yatay Geçişle Öğrenci Kabul Ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), yatay geçişle öğrenci kabul ediyor. DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Türkiye Cumhuriyeti (TC) ve üçüncü ülke öğrencilerinin yatay geçişle DAÜ lisans ve önlisans programlarına kayıt yaptırabilecekleri ifade edildi.

Açıklamada, kurumlararası yatay geçiş koşullarını gerçekleştirmek üzere öğrencilerin DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği belirtilerek, TC uyruklu öğrencilerin halen ÖSYM ile yerleştirilmiş olduğu bir kurumda öğrenci vasfı taşıması gerektiği ve eşdeğer programlar arası geçiş yapılabileceği vurgulandı.

Programların yüzde 80 uyuşması halinde kolaylıkla başvuru sahibinin DAÜ’ye kabul edileceği belirtilen açıklamada, ayrıca TC uyruklu öğrencinin yüzde 60 ve üzeri not ortalamasına sahip olduğu takdirde taban puan koşulu aranmaksızın kayıt yapabileceği de ifade edildi.

DAÜ Yatay Geçiş prosedürleri kapsamında, gerekli başarı şartını sağlayamayan, ancak yerleştirildiği yılki ilgili yerleştirme puanı başvurduğu kurumun taban puanının üzerindeki öğrencilerden başarı şartı aranmayacak. TC uyruklu öğrencilerin kurumlararası yatay geçiş koşulları arasında başvuru sahibinin disiplin cezası almamış olması ve söz konusu başvurunun 3, 4, 5 ve 6. dönemde yapılmış olması gerekiyor.

KKTC ve üçüncü ülkelerdeki kurumlarda eğitim gören öğrencilerin ise halihazırda herhangi bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olması ve 4.00 tam puan üzerinden en az 2.00 dereceye sahip olmaları gerekiyor.

Diğer TC uyruklu öğrenciler gibi, başvuru yapacak olan KKTC ve üçüncü ülkelerden öğrencilerin de disiplin cezası almamış olmalarının yanında, başvuracak öğrencilerin 3, 4, 5 ve 6. dönemde başvuru yapmaları gerektiğini belirten DAÜ Rektörlüğü tarafından, tüm DAÜ lisans ve önlisans programlarının gelecek başvurulara açık olduğu belirtildi.

Ek Madde1 Çerçevesinde de Başvuru Kabul Edilecek

Öte yandan, TC uyruklu öğrencilerden geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren Ek Madde 1 çerçevesinde de başvuru kabul ediliyor. Söz konusu öğrenciler için ÖSYM puan kartı ile birlikte, DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları halinde, kontenjanlar çerçevesinde Hazırlık Sınıfı dahil yatay geçiş yapma imkanı sağlanmaktadır.