DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu Öğrencilerine 'Kıbrıs Türk Kültürü' Tanıtılıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’ndan (YDİHO) bir grup yabancı uyruklu öğrenci Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında öğretim görevlisi Nevin Adalar ve okutman Hatice Güneş eşliğinde geçtiğimiz günlerde Bellapais Manastırı ve Girne Kalesi’ni ziyaret etti. “Kıbrıs Türk Kültürü”nü yabancı öğrencilere tanıtmak amacıyla düzenlenen gezilerde, öğrenciler ülkemizin tarihi yerlerini de tanıma fırsatı yakalıyorlar.

Öte yandan aynı proje kapsamında DAÜ YDİHO’dan yabancı öğrenciler Güzelyurt Arkeoloji müzesi, St. Mammas Kilisesi, Lefke Bakır Madeni ve Lefke Barajı’nı da ziyaret edip bilgi aldılar ve resim çektiler. İlk kez Gazimağusa dışına çıkan öğrenciler ilk gezilerinde havanın aşırı soğuk olmasına rağmen her iki geziden de çok memnun kaldıklarını söylediler ve Kıbrıs’ın değişik bölgelerindeki tarihi ve coğrafi güzellikleri keşfetmenin heyecanını yaşadılar. Bu arada bazı öğrenciler buralara tekrar gelmek istediklerini de ifade ettiler.