İçeriğe git

DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu 8. İngilizce Öğretiminde Müfredat Çalıştayı'na Katıldı

Dünya genelindeki 200 ülkeden 11 bin 500 civarında yüksek öğretim kurumunun web görünürlüğünü inceleyen uluslararası yüksek öğretim araştırma sitesi “4 International Colleges & Universities” verilerine göre Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) bu yıl da Kıbrıs’ın genelindeki yüksek eğitim kurumları arasında ilk sırada sıralandı.

Kıbrıs genelinde yer alan toplam 20 üniversite arasında ilk sırayı alan DAÜ, dünya genelinde incelemeye alınan yüksek öğretim kurumları arasında ise 968’inci sırada yer alarak bir kez daha büyük bir başarıya imza attı.

DAÜ, Kıbrıs genelinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Devlet Üniversitesi olan ve sıralamada 1472. sırada yer alan Kıbrıs Üniversitesi’ni geride bıraktı. Yapılan sıralamada KKTC’deki diğer üniversiteler ise dünya sıralamasında 2832 ile 10320 sıraları arasında yer aldılar.  

2013 yılı içerisinde web görünürlüğünü daha da yükselten DAÜ, bu yıl yapılan ölçümlerde, üniversitelerde yapılan yayın ve yayınlara yapılan atıflara ait yüzdeliğini artırmıştır. Bu da DAÜ’nün akademik kadrosunun bilimsel yayın kalitesinin bir yansımasıdır. Sıralamalarla ilgili detaylı bilgiye http://www.4icu.org/cy/ adresinden ulaşılabiliyor.