İçeriğe git

DAÜ Villeroy & Boch Dünya Aşçılık Kupası’nda

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi, Uzman Pasta Şefi Pınar Barut, bir kez daha Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni uluslararası arenada temsil edecek. Barut, 24-28 Kasım 2018 tarihleri arasında Lüksemburg’ta yapılacak olan ve 5 kıta ve 75 ülkeden çok sayıda takım ve bireysel yarışmacının katılacağı, 4 yılda bir gerçekleştirilen Villeroy & Boch dünya aşçılık ve pastacılık yarışmalarında DAÜ’yü temsil edecek.

Villeroy & Boch Dünya Aşçılık Kupası kapsamında aşçılık ve pastacılık alanında takım veya bireysel olarak yarışacak olan katılımcılar arasında kıyasıya bir mücadele olması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, “Barut’un daha önce katılmış olduğu uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılara baktığımızda, bu yıl ilk kez ülkemiz adına katılacak olmasına karşın çıtayı yükselteceği konusunda oldukça iddialıyız. Öte yandan, Dünya Şefler Birliği (WACS) pastacılık alanında resmi jüri belgesi de bulunan Barut’un yarışmacı kimliğinin yanı sıra, pastacılık yarışmalarında jüri üyesi olarak görev yapması sürpriz olmayacak. Bu da ülkemizde bir ilk olması açısından son derece gurur verici bir başarı olacak” ifadelerini kullandı.

Barut’un yarışmacı ve jüri üyesi olarak yapacağı görevler dışında kalan zamanda da gastronomi ile ilgili atölye çalışması ve konferanslara katılarak son gelişmeler ile yeni trendler hakkında fikir alışverişinde bulunması ve çeşitli iş birliği için adımlar atması bekleniyor.