DAÜ VIII. Kumdan Heykel Festivali ve Yarışması Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, İç Mimarlık Bölümü ve Aktivite Merkezi’nin ortaklaşa düzenlenledikleri ve gelenekselleşen “DAÜ Kumdan Heykel Festivali ve Yarışması”nın sekizincisi, Gazimağusa’da bulunan DAÜ Deniz Tesisleri’nde (Beach Club) yapıldı. Etkinlik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan tüm üniversiteler, farklı ülkelerden gelen üniversite öğrencileri ve halkımızın katılımı ile oluşturulan, toplamda 70 katılımcı grupla gerçekleştirildi. Etkinliğin yarışma bölümünün değerlendirilmesi, Eser Keçici  (YDÜ), Sinem Ertaner (GAÜ), Serhat Selışık (DAÜ), Ahmet Saymanlıer (UKÜ), Kokan Grechev (DAÜ) ve Uğur Dağlı (DAÜ)’dan oluşan jüri tarafından yapıldı. Jüri değerlendirmesine göre ‘Turtles’, ‘Ç’, ‘Anonymous’, ‘Tarikati Tahribat’ ve ‘Pirouz’ grupları bu yıl ödül almaya hak kazandılar.

Adamızda tek örneği olan bu etkinlik katılanlara sağlıklı, doğal, yaratıcılığı geliştiren bir aktivite sunup onlara doğada unutulmaz bir gün yaşama olanağı veriyor.  Festival geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Gazimağusa kentinin eşsiz güzellikteki kumsallarına, farklı bir heyecan, farklı bir coşku getirdi. Çeşitli ülkelerden katılan yarışmacılar, kumdan heykel yapmanın yanında, gün boyu sahilde doyasıya eğlenmiş, renkli ve eğlenceli unutulmaz bir gün yaşadılar.