İçeriğe git

DAÜ ve Mağusa Ravelin Lions Kulübü Derneği Sanat ve Kültür Turu Düzenledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü ile DAÜ Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin (KENT–AG) katkılarıyla Mağusa Ravelin Lions Kulübü Derneği’nin 1. Ravelin Gençlik Aktivitesi kapsamında kırsal bölgede yaşayan gençlere yönelik “Sanat Atölyesi ve Kültür Turu” düzenlendi. 

Erenköy Lisesi’nden 12 – 14 yaş arası 30 öğrencinin katılımıyla yapılan etkinlikte iki gruba ayrılan öğrenciler DAÜ Rektörlüğü tarafından geliştirilen “Portreler, Stiller ve Hikayeleri” projesi kapsamında DAÜ Sanat Koordinatörü Zehra Şonya ve proje ekibi tarafından yürütülen Kolaj Atölyesi’nde atölye çalışmaları gerçekleştirdiler. 

Öte yandan öğrenciler DAÜ KENT–AG’nin uzman akademisyenleri önderliğinde yapılan Gazimağusa Kültür Turu’nda kenti tanıma ve kültürel mirasın önemini kavramaya yönelik bilgiler edinme şansı yakaladılar. Sanat ve Kültür Turu programının ardından Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen törenle Erenköy Lisesi öğretmenlerine teşekkür, öğrencilerine ise katılım belgeleri takdim edildi.