DAÜ ve Bern Üniversitesi Arasında Akademik İşbirliği Gerçekleşti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile İşviçre’den Bern Üniversitesi arasında akademik işbirliği yapıldı. 26 – 28 Ocak 2015 tarihleri arasında Bern Üniversitesi’nden Sanat Tarihi ve Akdeniz Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Thomas Dittelbach ve 18 öğrenci DAÜ’yü ziyaret etti.

İki üniversite arasında bilgi alışverişinin yapıldığı ziyarette DAÜ ve Bern Üniversitesi arasında akademik işbirliği de gerçekleşti. Konuklarla yakından ilgilenen Tanıtım İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca, DAÜ hakkında detaylı bilgiler verdi. DAÜ’deki öğrenci ve öğretim görevlisi profili, kampüs ve alt yapı olanakları, fakülte ve bölümler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Amca, ayrıca akreditasyona da büyük önem verdiklerini ifade etti. DAÜ’yü ziyaret ediyor olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Bern Üniversitesi ekibi, DAÜ’ye hayran kaldıklarını ifade etti. Böylesine büyük bir üniversite ile işbirliği kurmaktan ötürü çok mutlu olduklarını kaydeden Prof. Dittelbach, DAÜ’ye misafirperverliklerinden dolayı da teşekkür etti. Ziyaret esnasında Prof. Dr. Amca tarafından günün anısına Prof. Thomas Dittelbach’a DAÜ logolu lefkara işi hediye takdim edildi. Ayrıca konuklara Gazimağusa şehir gezisi yaptırıldı ve özellikle Salamis Kalıntıları’ndan çok etkilenen ekip, Gazimağusa şehrini çok beğendi.