İçeriğe git

DAÜ Uluslararası Yaz Okulu Yüzlerce Öğrenciye Ev Sahipliği Yapıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcılığı tarafından organize edilen ve Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda gerçekleşen DAÜ Uluslararası Yaz Okulu, dünyanın birçok farklı ülkesinden öğrencilerin katılımıyla devam ediyor.

Bu yıl 8.’si düzenlenen Uluslararası Yaz Okulu kapsamında ilk hafta 200’ü aşkın öğrenci programa katıldı. 2 haftadan 2 aya kadar farklı zaman dilimlerinde yeni gruplar ülkemize gelecek ve çeşitli alanlarda dersler alacak. DAÜ her yaz dönemi farklı ülkelerden ve yaş gruplarından yüzlerce öğrenciye Yaz Okulu’nda ev sahipliği yapıyor. DAÜ Uluslararası Yaz Okulu yaz dönemlerinde farklı ülkelerden gelen 12 yaş üstü kişilere programlar sunuyor.

Öğren, Dinlen, Eğlen Konsepti

Türkiye, Azerbaycan, Almanya, İran, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Yemen, ABD ve Filistin’den gelen öğrencilerin yoğunlukta olduğu, DAÜ Uluslararası Yaz Okulu sabah saatlerinde gerçekleştirilen dersler sonrasında DAÜ kampüsü içerisinde düzenlenen grup rekreasyon aktiviteleri ile devam ediyor. Aktivitelerin ardından öğrenciler DAÜ Deniz Tesisleri’nde serinleyerek deniz, kum ve güneşin tadını çıkartıyor. Akşam saatlerinde ise öğrencilere çok kültürlü geceler, gece sineması, festival, konser ve daha birçok seçenekler sunulmaktadır.

Ayrıca, DAÜ Uluslararası Yaz Okulu’na katılan öğrenciler için şehir turları da düzenleniyor. Katılımcıların Kıbrıs kültürünü yakından tanımalarına ve sosyal etkinliklere entegre olmalarına olanak sağlanıyor. Öğrencilerin Kıbrıs kültürünü yakından tanımaları için alışveriş günleri de düzenlenerek öğrencilerin şehre katkıda bulunmaları sağlanıyor. Katılımın oldukça yoğun olduğu DAÜ Uluslararası Yaz Okulu Eylül ayı başına kadar devam edecek.