İçeriğe git

DAÜ Uluslararası Yaz Okulu Devam Ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası İlişkiler ve Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcılığı tarafından her yıl organize edilen ve dünyanın birçok farklı ülkesinden öğrencilere ev sahipliği yapan Uluslararası Yaz Okulu devam ediyor. Uluslararası Yaz Okulu’nda öğrencilerin kaliteli eğitimin yanında sosyal aktiviteler ile de bütünleşmiş bir eğitim alması amaçlanıyor.

Türk Hava Yolları’nın ulaşım sponsoru olduğu Yaz Okulu projesi kapsamında katılımcılara 2 haftadan 3 aya kadar farklı zaman dilimlerinde çeşitli alanlarda dersler veriliyor. Dünyanın birçok farklı ülkesinden (Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Libya, Türkiye, Gürcistan, İran, Azerbaycan) her yaşta öğrencinin katıldığı Yaz Okulu’nda dersler, belirlenen İngilizce seviyelerine göre düzenlenerek İngilizce geliştirme sınıfları ile birlikte profesyonel staj kursları ve kısa dönemli eğitim programlarını da içeriyor.

Eğlenerek Öğreniyorlar

Sabah saatlerinde gerçekleştirilen dersler sonrasında günlük eğlence programları başlayarak DAÜ Deniz Tesisleri’nde ve kampüs içi tesislerde farklı ve dinamik eğlenceler düzenleniyor. Akşam saatlerinde ise çok kültürlü geceler gerçekleştirililerek katılımcıların kültürel etkileşim içerisinde olmaları sağlanıyor. Eğitimlerin yanı sıra öğrencilerin katılabileceği sinema gecesi, dans gösterileri ve farklı kültürleri tanıyabilecekleri ülke geceleri de düzenleniyor.

Ayrıca, yaz okuluna katılan katılımcılara şehir turları da gerçekleştirilerek Kıbrıs kültürünü yakından tanımalarına ve sosyal etkinliklere entegre olmalarına olanak sağlanıyor.  Öğrencilerin Kıbrıs kültürünü yakından tanımaları için alışveriş günleri de düzenlenerek öğrencilerin şehre katkıda bulunmaları sağlanıyor. Katılımın oldukça yoğun olduğu DAÜ Uluslararası Yaz Okulu Eylül ayı sonuna kadar devam edecek.

Uluslararası Yaz Okulu Koordinatörü Özgür Taşçıoğlu Güler, eğitimin esas alınarak farklı kültürlerin aynı çatı altında sosyal etkinliklerle de bütünleşmiş bir eğitim almasının son derece önemli olduğunu belirterek DAÜ Uluslararası Yaz Okulu’na kayıtların her yıl artarak devam ettiğini bildirdi.