İçeriğe git

DAÜ Uluslararası Nurten Aksugür En İyi Kavram İletişimi Öğrenci Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü tarafından ikincisi düzenlenen ve Aksugür ailesi sponsorluğununda gerçekleştirilen “Uluslararası Nurten Aksugür En İyi Kavram İletişimi Öğrenci Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller DAÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilen tören ile sahiplerine takdim edildi.

Yarışmanın değerlendirme jürisi 10 Temmuz 2015 tarihinde toplanarak yurtiçi ve yurtdışından yarışmaya katılan toplam 62 projeyi değerlendirmesi sonucunda üç ödül, üç mansiyon ve üç jüri özel ödülünün sahiplerini belirledi. Buna göre yarışmanın birincisi TOBB-ETU Üniversitesi’nden Cihat Çaglar, ikincisi Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Merve S. Yuvarlak, üçüncüsü İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Berke Ozkay Özkok olarak belirlenirken, Kocaeli Üniversitesi’nden Nazım Dağdeviren’in, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Ayşe Özgu Birler’in ve Hacettepe Üniversitesi’nden Ş. Büşra Ümütlü’nün çalışmaları da Mansiyon Ödülü almaya hak kazandı. Jüri ayrıca Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Mustafa Maraşlı, Fatemeh Monzavi ve Dar Al-Hekma Üniversitesi’nden Omemah Bugshan’ın projelerini jüri özel ödülüne layık gördü.

Gerçekleştirilen ödül törenine DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara, Bölüm Başkanları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törene Aksugür ailesine temsilen katılan Nurten Aksugür’ün kızı Deniz Aksugür’ün yanı sıra DAÜ’de gerçekleştirilen 7. İç Mimarlık Bölüm Başkanları toplantısı için Mimarlık Fakültesi’nde bulunan Türkiye ve KKTC’deki İç Mimarlık Bölüm Başkanları da katıldı.

DAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı yarışma ile ilgili yaptığı değerlendirmede, tasarımda düşüncenin ve ilk fikrin çok önemli olduğunu ve öğrencilere bunu aşılamak için bu yarışma dizisini başlattıklarını vurguladı. Ayrıca yarışmada öğrencilerin düşünceyi, çok farklı medya kullanarak değerlendirdiğini ve dolayısıyla çok değerli projelerle katılımların olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Yarışmaya katılan tüm projelerden oluşan sergi de ziyaretçiler tarafından ilgi ile izlendi. Yarışma Koordinatörü Dr. Guita Farivarsadri birincisi sadece KKTC ve Türkiye üniversitelerinde okuyan öğrencilere açık olan bu yarışmayı uluslararası platforma taşıdıkları için çok mutlu olduklarını ve önümüzdeki senelerde dünya çapında daha fazla öğrenciye ulaşmak için çalışacaklarını belirtti.

Söz konusu yarışma 23 Temmuz 2012'de vefat eden, DAÜ İç Mimarlık Bölümü’nün kurucusu ve 1997-2001 yılları arasında DAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Nurten Aksugür anısına düzenlenmektedir. Yarışma dünya çapında tüm İç Mimarlık öğrencilere yönelik kurgulanmış olup, İç Mimarlık alanında eğitim gören öğrencilerin yaratıcı ve özgün düşünceye odaklanmaları ve paylaşımlarında motivasyon ve destek sağlamayı amaçlanmaktadır.