İçeriğe git

DAÜ, Turizm İşletmeciliği Doktora Programı İlk Mezununu Verdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi bünyesinde eğitim veren Turizm İşletmeciliği doktora programı ilk mezununu vermenin gururunu yaşıyor. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini İran’da tamamladıktan sonra doktora eğitimi için DAÜ’yü tercih ettiğini belirten Hossein Ghasemi Tangal Olya, DAÜ’de aldığı eğitim kalitesinden son derece memnun olduğunu aktardı.

DAÜ Turizm İşletmeciliği Doktora Programı, akademik ve araştırma alanlarına ilgi duyan yerli ve yabancı öğrencileri eğitmek ile devlet ve özel kurumlara planlama, politika geliştirme ve danışmanlık alanlarında kaliteli iş gücü sağlamayı amaçlıyor. Aynı zamanda, bu program turizm ve konaklama literatürüne yüksek kaliteli araştırmalar aracılığıyla katkı koyabilecek yerli ve yabancı öğrenciler yetiştirmeyi de hedefliyor.

İklimin en önemli turizm kaynakları arasında yer aldığı Kuzey Kıbrıs'ta iklim bazlı rekreasyon yönetim sistemi geliştiren Olya'nın çalışmasındaki en önemli üç faktör turizm iklim riskini değerlendirme, rekreasyon yönetimi takvimi geliştirme, ve turizm – hava durumu sigortasını aktif hale getirebilecek bir taslak geliştirme olmuştur.

Çevresel bozulmayı azaltma, turizmin getirilerini dağıtma, turizm pazarlamasını teşvik etme, iklim değişiklikleri doğrultusunda uyarlanabilir bir yaklaşım önerme ve mevsimsellik adı çalışması  içinde yer alan ana konulardır.

Olya, DAÜ’nün uluslararası standartlarda eğitim veren bir dünya üniversitesi olduğunun altını çizerek DAÜ’nün sadece bilgilerini artırmadığını aynı zamanda iş tecrübesi kazandırdığını da belirtti. Olya, DAÜ’nün çok kültürlü bir yapıya sahip olduğunu belirterek kültürel etkileşimin yoğun olduğu bir üniversite hayatı yaşandığının altını çizdi. DAÜ’nün zengin bir dijital akademik  kaynağının olduğunun da altını çizen Olya, DAÜ Turizm Fakültesi’nin alanında uzman bir eğitim kadrosuna sahip olduğunu da ifade etti.