İçeriğe git

DAÜ Turizm Fakültesi’nin Yeni Moleküler Gastronomi Laboratuvarı Ve Pastacılık Mutfağı Uygulama Olanakları İle Zirvede

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm ve Mutfak Sanatları eğitiminde fark yaratmaya devam ediyor. Misyonu, dünya standartlarında kaliteli eğitim vererek ve araştırma yaparak, toplumu ve dünyayı aydınlatan, çevre ve etik değerlere duyarlı ve genelde turizm sektörüne, özelde Gastronomi ve Mutfak Sanatları’na katkıda bulunan bireyler yetiştirmek olan 2 ve 4 yıllık programlarda eğitim yeni yatırımlarla farklı bir boyuta taşınıyor.

Her iki program için halen  uygulama  mutfakları ile yemek – şarap uyumu yapılabilecek adada bir ilk olan “Miksoloji Laboratuvarı” bulunuyor. Öğrenciler, ayrıca Fakülte binasının en üst katında yer alan Tower Restoran’ın da yenilenmesiyle “Açık Mutfak”ta her gün mönünün oluşmasına katkıda bulunacak.

Prof. Dr. Hasan Kılıç: Türkiye ve KKTC’de İlk Moleküler Gastronomi Labaratuvarı’nı Hizmete Açıyoruz

2016 – 2017 Akademik Yılı’nda ise öğrencileri yenilikler ve sürprizler bekliyor. Konu ile ilgili        açıklamalarda bulunan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, adada ve Türkiye’de bir ilk olacak olan Moleküler Gastronomi Laboratuvarı için yapılan yatırımın önemini vurgulayarak, bu yatırımın öğrencilere sağlayacağı katkının paha biçilemez olduğunu ve Blast Chiller (Hızlı Soğutma Ünitesi), Pro Sous-Vide (Vakumlu Pişirme Ünitesi), Rational Self Cooking Center (Hassas Pişirme Ünitesi) gibi ekipmanlarla öğrencilerin moleküler gastronomi alanında da tam donanımlı eğitim alacaklarını ifade etti.

Bir diğer yeniliğin de pastacılık mutfağı olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Kılıç, buharlı fırın, taş zeminli fırın, hamur mayalama ve dinlendirme ünitesi gibi ekipmanlarla tam donanımlı olarak eğitime başlanacağını ve pastacılık, ekmek yapımı ve fırıncılık gibi dersler için en uygun uygulama mekanını hazırladıklarını ifade etti. Programın oldukça büyük bir ilgi gördüğünü belirten Prof. Dr. Kılıç, sadece Kuzey Kıbrıs’tan değil, Türkiye’den de oldukça yüksek bir talep beklediklerini, bütün bunların, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki eğitim için doğru adresin DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı olduğunun bir göstergesi olduğunu vurgulayarak sözlerini tamaladı.