İçeriğe git

DAÜ Turizm Fakültesi’nde, Meslek Liseleri Bilgi Beceri Yarışmaları Turizm Dalı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi tarafından organize edilen ve her yıl büyük bir ilgi ile izlenen Meslek Liseleri Bilgi Beceri Yarışmaları’nın Turizm dalındaki yarışmalarına ev sahipliği yaptı. DAÜ Turizm Fakültesi uygulama mutfakları ile Tower Restoran’da gerçekleştirilen yarışmalarda DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlileri Kurtuluş Özbaşar, Hakan Açıl ve Koral Karamanoğlu koordinasyonuyla Meslek Lisesi öğrencileri, mutfak dalında “Yerel Mutfak Yarışması” ve “Sepet Yarışması”, servis dalında ise “A La Carte Mönü Servisi” ve “Kokteyl” kategorilerinde  kıyasıya yarıştılar.

Karpaz Meslek Lisesi, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi ve Gazimağusa Meslek Lisesi’si öğrencilerinin katıldığı yarışma ile okullar arası iletişimi ve standardizasyonu sağlamak, meslek liselerinde elde edilen becerilerin sektöre ve üniversite temsilcilerine de gösterme olanağı sağlamak amaçlanıyor.  

Yerel Mutfak Yarışması’na 14, Sepet Yarışması’na 14, A La Carte Mönü Servisi’ne 4 ve Kokteyl Yarışması’na 17 öğrenci olmak üzere toplamda 40 öğrenci, dereceye girmek için tüm hünerlerini sergilediler. Yarışma sonunda katılımcı öğrenciler ile Meslek Liseleri yönetici ve öğretmenleri, DAÜ’nün mükemmel altyapısına duydukları hayranlığı ifade ederek, yarışmanın hiç bir aksaklık olmadan gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, daha sonraki yıllarda gerçekleştirilecek olan organizasyonlara gönüllü olduklarını ifade etti. Yarışma ödül töreninde konuşan KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’nden Gülsen Hocanın, amaçlarının okullar arası iletişimi ve standardizasyonu sağlamak, meslek liselerinde elde edilen becerilerin sektöre ve üniversite temsilcilerine de göstermek olduğunu belirterek,  bu yarışmaların her yıl yarışmaya katkı koyan sosyal paydaşların da desteği ile çok daha fazla coşkulu hale geldiğini, okulların da her yıl ilgisini artırdığı bu yarışmaların öğrencilerin kendilerine olan özgüvenini artırmada da büyük yarar sağladığını ifade etti. Hocanın, böylesi bir organizasyona ev sahipliği yapan  DAÜ Turizm Fakültesi’ne teşekkürlerini iletti.

Yarışma sonunda öncelikle yarışma süresince destek ve yardımcı olan öğrenci asistanlar ile jüri üyelerine teşekkür belgeleri Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr.  M. Güven Ardahan tarafından verildi. Daha sonra da dereceye giren öğrencilere madalyaları ve birinci olan okullara da kupaları yine Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr.  M. Güven Ardahan ile Gülsen Hocanın tarafından takdim edildi.