İçeriğe git

DAÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesinden Uluslararası Başarı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Şef Pınar Barut  4-6 Kasım 2016 tarihleri arasında İngiltere’nin Birmingham kentinde düzenlenen Uluslararası Pasta ve Dekorasyon Yarışmasında (Cake International Sugarcraft, Cake Decorating and Baking Show) ikinci gelerek gümüş madalya ile DAÜ’ye döndü.

Pastacılık alanında dünyanın en büyük yarışması olan “Uluslararası Pasta ve Dekorasyon Yarışması’ nda farklı ülkelerinden toplam 1800 kişi değişik kategorilerde yarıştı. Barut, 45 kişinin katıldığı “Orijinal Tasarım” kategorisinde yapmış olduğu pasta ile ikinci gelerek gümüş madalyaya layık görüldü. Barut, İngiltere’nin Birmingham kentinde 2011 yılında düzenlenen aynı yarışmada“Figür” kategorisinde ilk bronz madalyasını, 2012 yılında “Düğün Pastası”kategorisinde ikinci gelerek  bronz madalya ile uluslararası bir  başka yarışmada “Orijinal Tasarım” kategorisinde altın madalya ve 2015 yılında katıldığı “Orjinal Tasarım” kategorisinde yaptığı pasta ile altın madalyanın sahibi oldu.

Barut ayrıca 2012 yılında Pasta, Süsleme ve Şeker Sanatı Yarışması’nda “Novelty Cake” ve Londra’da yapılan Pastacılık Ve Mutfak Sanatları Yarışması’nda yine “Novelty Cake” ile gümüş madalya kazandı. Turizm Fakültesi’nde Temel Pastacılık ile Butik Pastacılık alanında dersler veren Barut, aynı zamanda Lezzet Atölyesi’nde de kurslar düzenliyor.