İçeriğe git

DAÜ Turizm Fakültesi Hilton Oteller Zincirinden Gelen Konukları Ağırladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Hilton Worldwide Ortadoğu, Afrika ve  Türkiye Kıdemli İnsan Kaynakları Direktörü Koray Gençkul ile Avrupa, Ortadoğu ve Afrika İşe Alımlar Direktörü Björn Olthof’u ağırladı. DAÜ öğrencileri ile biraraya gelen Gençkul ve Olthof gerçekleştirdikleri konferansta Hilton Oteller zinciri olarak vizyon ve misyonları hakkında bilgiler verdiler.

Hilton’un değerlerinin neler olduğu ve bu değerlerin öneminin vurgulandığı söz konusu konferansta  Hilton isminin neleri temsil ettiğinden bahseden Gençkul ve Olthof, H (Hospitality-Konukseverlik), I (Integrity-Doğruluk), L (Leadership-Liderlik),T (Teamwork-Takım Çalışması), O (Ownership-Sahiplenme) ve N’yi ise (Now-Şimdi) şeklinde sıralayarak, bu değerlerin zincirin tüm otellerinde tüm çalışanlar tarafından benimsendiğini ve bugün tüm dünyada Hilton dendiğinde ilk akla gelen otel zinciri olduğunu vurguladı. 

Konuşmasında öğrencilere işe alırken nelere dikkat ettiklerini ve deneyimlerini anlatan Olthof, Hilton ailesinde yeni mezunlar için birçok iş olanağının bulunduğunu belirtti. Olthof, mezun öğrenci programları hakkında bilgiler de verdi. Daha sonra Koray Gençkul, zincirin Ortadoğu & Afrika ile Türkiye’deki otelleri hakkında bilgiler vererek, yaptıkları her işin ekip çalışmasına dayandığını, sektörün küresel lideri olarak Hilton zincirindeki tüm otellerin itibarının kaynağının çalışanlar olduğunu belirtti. Gençkul, öğrencilerin iş başvurusu ile ilgili sorularını da cevapladırdı. Olthof ile Gençkul, konuşmalarında Hilton Otellerinde işe başvuru süreci hakkında detaylı açıklamalarda bulundular.

Oldukça keyifli ve verimli geçen etkinliğin sonunda Koray Gençkul ile Björn Olthof’a teşekkür plaketi, DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç tarafından takdim edildi. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Koray Gençkul ile Björn Olthof, sorulan sorulara tek tek yanıt verip öğrenciler ile birlikte anı fotoğrafı çektirdiler.