İçeriğe git

DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Rational Sertifikalarını Aldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, GAST 304 Mutfak Planlaması ve Tasarımı dersi kapsamında Rational fırınlarının kullanımı ile ilgili eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar.

Rational Türkiye Ankara Bölge Satış Müdürü Devrim Gümüşsoy tarafından verilen ders kapsamında Rational Türkiye’den davet edilen şefler, gün boyu Rational 5 Senses  fırının farklı özelliklerini öğrencilere göstererek değişik yemek uygulamalarına yönelik fırın kullanma tekniklerini tanıttılar.

Konu ile ilgili bilgi veren DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, Rational firmasının en önemli özelliğinin sadece mutfak fırını ürettiğini belirterek dünyada en çok kullanılan fırınların uygulama mutfaklarında 2 adet Self Cooking Center özelliğinde Rational 5 Senses fırın olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Kılıç, Self Cooking Center’in 5 duyuyla donatılan üniteye sahip ve ideal pişirme haznesinin şartları hisseden, ürünlerin boyutunu, durumunu ve miktarını algılayarak sizinle birlikte düşünerek bir yemeğin nasıl optimum şekilde pişirileceğini bildiğini aktardı. Prof. Dr. Kılıç, kullanıcısının hangi alışkanlıklara ve tercihlere sahip olduğunu öğrendiğini ve hatta iletişim kurduğunu da belirtti. Prof. Dr. Kılıç, Rational Türkiye’ye bu eğitim için teşekkürlerini ilettti.