İçeriğe git

DAÜ Turizm Fakültesi FIBAA Akreditasyonunu Almaya Hak Kazandı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, 2003 yılından beri  sahip olduğu ve Dünya Turizm Örgütü (WTO) THEMIS Vakfı tarafından verilen TedQual (Turizm Eğitiminde Kalite) akreditasyonuna ek olarak, Almanya’nın en prestijli akreditasyon kurumlarından FIBAA’nın verdiği akreditasyonunu da almaya hak kazandı.

FIBAA nedir?

FIBAA Akreditasyon sistemi, FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation-Uluslararası İşletme Yönetimi Akreditasyon Kurumu)’nun Bologna süreci ile beraber 1994 yılında kurulmuş olup, Almanya Ulusal Akreditasyon Kurumu tarafından onaylanan ilk akreditasyon kuruluşudur. 2002 yılından beri de resmi akreditasyon  faaliyetlerine devam etmektedir.

FIBAA, akreditasyonu için başvuruda bulunan üniversitenin, lisans ve yüksek lisans programlarının kontrol ve denetimi çerçevesinde, önceden belirlenmiş uluslararası kalite güvencesi standartları gözetilerek hazırlanan öz değerlendirme raporu ışığında, bağımsız denetçi heyeti tarafından değerlendirmekte ve bu değerlendirme sonucuna göre de karar almaktadır.

DAÜ Turizm Fakültesi, 2012 yılı sonunda başvuruda bulunmuş olup, FIBAA tarafından  istenilen dökümanlar hazırlandıktan sonra, 2013 yılı sonunda bağımsız denetçi heyeti ziyareti ile öz değerlendirme raporunda yer alan başlıklar çerçevesinde, tüm paydaşlar ile görüşülmüştür. Görüşmeler sonucunda hazırlanan rapor ile DAÜ Turizm Fakültesi, Mart 2014 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle FIBAA tarafından akredite edilmeye hak kazanmıştır.

Söz konusu akreditasyon ile Fakülte’ye bağlı Turizm ve Otelcilik lisans programları ile Turizm İşletmeciliği yüksek lisans programlarının dünya standartlarında kaliteli eğitim vermekte olduğu FIBAA tarafından tescil edilmiştir. Bu sonuç, bu programlarda okuyan veya mezun olan öğrenciler ve diğer paydaşlar olan veliler, devlet ve işverenler açısından, istihdam ve yurtdışı çalışmalarında güçlü bir referans olacaktır.