İçeriğe git

DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi'nden 'Bu Şehirde Biz De Varız' Temalı Etkinlik

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında faaliyet gösteren  sosyal sorumluluk projelerinden bir diğeri, Gazimağusa Belediyesi işbirliğiyle organize edildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne yönelik farkındalık yaratmak amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı İrfan Nadir 18 yaş üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri için, 2 Aralık 2014 Salı günü, Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) önünde “Bu şehirde biz de varız” konulu sosyal sorumluluk projesinde boyama etkinliği gerçekleştirildi.

Toplumsal Duyarlılık Merkezi Başkanı, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya ve Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel’in koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe, Gazimağusa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Sorumlusu Simge Okburan, İrfan Nadir 18 yaş üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu Havva Öztenay, Lions derneği, Ressam Ayça Akarcan, asistanları Ayşe Hacımehmet, Nejla Egemen, Yağmur Karabiber ve daha birçok isim katıldı.

Fırçaları ve boyaları ellerine alarak onlar için hazırlanan panoların karşısına geçip resim yapmaya başlayan öğrenciler, resim yapmaktan çok zevk aldıklarını ve boyaların renklerini çok sevdiklerini söylediler. Boyama yapmaya ara veren öğrenciler, kendileri için özel olarak getirtilen çeşitli kek ve kurabiyeleri, meyve suları eşliğinde keyifle yediler. Daha sonra  kendi yüzlerini de boyayarak arkadaşlarıyla ve eğitmenleriyle birlikte bol kahkahalı ve eğlenceli saatler geçirdiler.

Belediye olarak etkinlik için mekan sağladıklarını belirten Simge Okburan, her yönetimin engelli bireylere karşı daha duyarlı olmasını ve o bireylerin her gün bizlerden daha fazla sorunla karşılaştıklarının unutulmaması gerektiğini söyledi. Engelli gençlerimizin sorunlarına dikkat çekmek istediklerini söyleyen Havva Öztenay ise, bu etkinliğin ses getireceğini ve farkındalık yaratacağını umduğunu dile getirdi.

Özel gereksinimli bireylerin de bizimle aynı şehri paylaştıklarının farkında olmamız açısından güzel bir etkinlik olduğunu belirten Barış Başel, “Özellikle engelsiz kampus konusunda ciddi bir adım atan DAÜ öğrencileriyle gurur duymamak elde değil” diyerek, etkinliğe destek veren İletişim Fakültesi’ne bağlı Genesis IMC Ajansı üyelerine ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencilerine teşekkürlerini sundu. Etkinlik bitiminde toplu fotoğraflar çekildi ve  engelli bireyler, tüm katılımcılarla vedalaşarak Mağusa Gelişim Akademisi’nden ayrıldılar.