İçeriğe git

DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi'nden Anlamlı Ziyaret

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerinden bir diğeri İletişim Fakültesi tarafından organize edildi. Söz konusu ziyeret bir grup öğrenci tarafından “Özgürlüğün rengi mavidir” adı altında gerçekleştirilerek Lefkoşa Merkezi Ceza Evinin kadınlar koğuşundaki mahkumlar ziyaret edildi.

Söz konusu ziyaret Sosyal Hizmetler Uzmanı ve DAÜ Toplumsal Duyarlık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Barış Başel öncüllüğünde gerçekleştirildi. Etkinlik DAÜ İletişim Fakültesi öğrencileri ve Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından “Toplumsal Hizmet Uygulamaları” ve “Toplumsal duyarlık uygulamaları” dersi kapsamında düzenlendi.

Etkinlikte kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda önemli mesajlar veren kadın mahkumlar yere tebeşirle kadın silueti çizerek herbir kadın silüetinin üzerine yatıp cinayete kurban giden kadınları canlandırdılar. Amaçlarının kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek olduğunu belirten kadın mahkumlar kadına yönelik şiddete hayır sloganları da attılar.

Söz konusu ziyaret sırasında Kıbrıslı sanatçı Ayşegül Zayim kızıyla birlikte şarkılar seslendirerek kadın mahkumlara hem destek verdi hem de duygusal ve keyifli dakikalar yaşamalarına neden oldu. Kadın mahkumlar bu duyarlı davranışı gerçekleştiren DAÜ’lü öğrencilere teşekkür ederek çok anlamlı bir gün geçirdiklerini belirttiler.