İçeriğe git

DAÜ Times Higher Education Dünya Listesinde

İngiltere merkezli Times Higher Education (THE) dergisi 2016 – 2017 Akademik Yılı için Dünya Üniversite Sıralaması’nı açıkladı. 79 farklı ülkeden 980 üniversitenin yer aldığı THE 2016 – 2017 Dünya Üniversite Sıralaması’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) sadece Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) yer alma başarısını gösterdi.

https://www.facebook.com/154036407950395/videos/1261043853916306/

Üniversiteleri öğretim, araştırma, bilgi transferi, uluslararası görünüm, akademik yayınlar, akademik yayınlara yapılan atıflar, uluslararası akademik kadro, uluslararası öğrenci sayısı, sosyal faaliyetler, topluma yapılan hizmetler gibi kriterlere göre sıralayan THE’nin hazırladığı listede Oxford, California Institute of Technology, Stanford, Cambridge, MIT, Harvard ve Princeton gibi dünyanın en iyi üniversiteleri yer alıyor. DAÜ ise söz konusu listede yer almayı başaran ilk ve tek KKTC üniversitesi olarak, gurur verici bir başarıya imza attı. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs genelindeki 200’ün üzerindeki üniversiteden 18 üniversitenin girebildiği THE Dünya Üniversite Sıralaması’nda, DAÜ de söz konusu 18 üniversite arasındaki yerini aldı. Listede Güney Kıbrıs’tan ise iki devlet kurumu yer aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ’nün söz konusu listede yer almasının büyük bir başarı olduğunu ifade ederek, DAÜ’nün Türkiye üniversiteleri değerlendirmesi içinde ilk yedide bulunduğunu, dünya sıralamasında ise 600-800’lük dilim içerisinde yer aldığını açıkladı. Prof. Dr. Osam, başarının asla tesadüf olmadığını ve her geçen gün DAÜ’nün büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini vurguladı. Prof. Dr. Osam, THE Dünya Üniversite Sıralaması’nda yer alan ilk ve tek KKTC üniversitesi olmaktan dolayı büyük gurur ve mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.