İçeriğe git

DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi Tarafından Düzenlenen Bilgisayar Kursu Başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ-SEM) bilgisayar kursları düzenliyor. Yetişkinlere yönelik olarak düzenlenen bilgisayar kursları 24 Şubat 2014 tarihinde başladı. DAÜ-SEM ile Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu tarafından yürütülen kurslarda dersler bilgisayar ve bilgisayar öğretimi konusunda uzman öğretim görevlileri tarafından veriliyor. Pazartesi ve Çarşamba günleri 17:00 – 19:00 saatleri arasında Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu binasında yürütülen dersler kapsamında Microsoft Office Word, Microsoft Office Excel, Microsoft Office PowerPoint, Internet Uygulamaları ve Mobil Cihaz Kullanımı konularında eğitimler veriliyor. 

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü ve DAÜ – SEM Koordinatörü Derviş Ekşici kursun ilk gününde gerçekleştirdiği konuşmasında tüm kursiyerlere başarılar dileyerek teknolojinin her geçen gün ilerlediğini ve bilgisayar kullanımına olan ihtiyacın da arttığını belirtti. Ekşici, DAÜ-SEM olarak kurumların ve bireylerin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını aktararak talepler doğrultusunda hizmetiçi eğitim kursları düzenlemeye devam edeceklerini de vurguladı.   

Kursiyerler kurs sonunda microsoft ofis uygulamalarının yanında internet tarayıcısının ve arama motorlarının etkin kullanımı, sosyal paylaşım ağlarında güvenli bilgi paylaşma, yeniliklerden ve dünyadan anında haberdar olma ve internet medyasını etkili kullanma alanlarında da yeterli seviyeye ulaşabilecek. Toplamda 40 saat sürecek olan söz konusu kurs sonunda yapılacak sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlere başarı sertifikası, diğer katılımcılara ise katılım sertifikası  verilecek.