İçeriğe git

DAÜ, Süleymaniye Üniversitesi Yetkililerini Misafir Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Kuzey Irak’tan Süleymaniye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salahalddin Saeed Ali ve heyetini misafir etti. Nisan ayı içerisinde gerçekleşen ziyarette DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ile görüşen Süleymaniye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salahalddin Saeed Ali ve heyeti, gerçekleştirilmesi planlanan akademik çalışma ve projelerin ilk adımını atarak DAÜ ile akademik işbirliği protokolü imzaladı.

Gerçekleşen görüşme sırasında DAÜ hakkında geniş bilgiler veren Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün 36 yıllık geçmişi ile Kıbrıs adasının en köklü üniversitesi konumunda bulunduğunu ifade etti. DAÜ’nün her geçen yıl gelişmeye ve büyümeye devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Osam, DAÜ’deki öğrenci ve öğretim görevlisi profili, kampüs ve alt yapı olanakları, fakülte ve bölümler hakkında da bilgiler verdi. Prof. Dr. Osam, akreditasyona büyük önem verdiklerini vurgulayarak, birçok bölümün uluslararası akreditasyona sahip olduğunun ve tüm bölümleri akredite etmek amacıyla çalışmaların devam ettiğinin de altını çizdi.

Süleymaniye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salahalddin Saeed Ali ise DAÜ gibi önemli, büyük ve başarılı bir eğitim kurumu ile işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Prof. Dr. Osam’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam tarafından konuklara DAÜ logolu lefkara işi hediye takdim edildi. Söz konusu görüşmeye Mali İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu ve Kurumsal Gelişim ve Uluslararası Akademik İlişkiler Ofisi Koordinatörü Cahit Ezel de katıldı.