İçeriğe git

DAÜ Sponsorluğunda Çekilen “Teslimat” Filminden Tarihi Başarı

Çekimleri Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) sponsorluğunda yapılan “Teslimat” isimli Kıbrıs Türk yapımı kısa film, aynı hafta içinde İspanyol Akademi Ödülleri (GOYA) için ön eleme yapan iki festivalden ödül kazandı.  Yönetmenliğini, DAÜ İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans Mezunu Doğuş Özokutan’ın üstlendiği kısa film, GOYA’ya akredite festivallerden ödül kazanan ilk Kıbrıs Türk yapımı kısa film oldu. “Teslimat”, önce 44’üncü Elche Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nden “En İyi Uluslararası Kısa Film” ödülünü, hemen ardından da 15’inci “Sax Uluslararası Film Festivali”nden “En İyi Sosyal İçerikli Film” ödülünü kazandı. İspanya’da sınırlı sayıda festivalin GOYA akreditasyonu bulunuyor. 

OSCAR İçin Ön Eleme Yapan Festivallerde Yarıştı

Ana yapımcılığını DAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Vasvi Çiftcioğlu’nun üstlendiği “Teslimat”, bugüne kadar dört kez GOYA için ön eleme yapan festivallerin resmi seçkisine girmeyi başardı. Kısa film, iki kez de Amerikan Akademi Ödülleri (OSCAR) için ön eleme yapan festivallerde yarıştı. Dünya prömiyerini Kasım 2020’de yapan “Teslimat”, Aralık ayında İtalya’dan “İzleyici Ödülü”nü, Mayıs ayında Porto Riko’dan “En İyi Kısa Film” ve “En İyi Aktör” ödüllerini kazanmıştı. 

Kızının ameliyat masraflarını karşılamak için bir grup mültecinin hayatını riske atan bir şoförün hikayesini anlatan film, bugüne kadar İspanya, İtalya, Fransa, Şili, ABD ve Porto Riko’da 19 uluslararası festivalin resmi seçkisine girdi. Başrolünde İzel Seylani’nin yer aldığı film, Ocak 2020’de Çamlıca köyünde çekilmişti.