İçeriğe git

DAÜ "Sosyal Sorumluluk Zamanı" Programında Genesis IMC Ajansı Konuşuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi, DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Sosyal Sorumluluk Zamanı” adlı programa bu hafta DAÜ  İletişim Fakültesi öğrencileri Şafak Eryılmaz, Mustafa Yiğit ve Mürüde Özen konuk oldular. Söz konusu programda “Genesis IMC Ajansı” konuşuldu.

DAÜ İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Genesis IMC Ajansı, Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında yürütülen sosyal sorumluluk projelerine iletişim anlamında destek sağlıyor. Programa katılan öğrenciler, derslerinin yanı sıra  ajansta yürüttükleri faaliyetleri anlattılar. Genesis IMC Ajans Başkan Yardımcısı, DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencisi Mürüde Özen, ajansın 2011 yılında aktif olarak çalışmaya başladığını belirtti. 17 kişilik bir ekibe sahip olan ajansın, profesyonel bir reklam ajansı gibi çalıştığına vurgu yapan Özen, ajansta reklam filmi yapıldığını, etkinlik fotoğrafları çekildiğini, kataloglar ve afişler tasarlandığını anlattı. Özen, ajansın öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

DAÜ Radyo TV ve Sinema Bölümü öğrencisi Şafak Eryılmaz ise okulda öğrenilen teorik bilgileri ajans aracılığıyla iyi bir amaç için pratik olarak uygulayabildiklerden ötürü çok mutlu olduğunu söyledi. Projelerin fotoğraflanmasında görevli olan DAÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencisi Mustafa Yiğit de ajanstaki ilk işini unutamadığını belirtti. Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi’ndeki etkinlikte çalışırken çok mutlu olduğunu söyleyen Yiğit, etkinlik sonrası gelen olumlu geri dönüşlerin de kendisini gururlandırdığını ifade etti. Yiğit “Ajans sayesinde profesyonel iş dünyasına hazır hale geliyoruz.” dedi. Öğrenciler daha sonra dahil oldukları etkinlikler hakkında bilgiler de verdi.