İçeriğe git

DAÜ, Sosyal Medya Kullanımında Öncü Rol Oynuyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) sosyal medya araçlarını en etkili biçimde kullanarak öğrencilerine en hızlı şekilde bilgiler aktarmaya devam ediyor. 2011 yılından itibaren faaliyet gösteren DAÜ Sosyal Medya Birimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir üniversite bünyesinde kurulan ilk sosyal medya birimi olma özelliğini de taşıyor. DAÜ Sosyal Medya Koordinatörü ve Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu öğretim görevlisi Raziye Nevzat sosyal medyada DAÜ’yü 60 bin’i aşkın kişinin takip ettiğine değinerek, sosyal medya aracılığı ile 3 milyon kişiye ulaştıklarına değindi. Nevzat,  sosyal medya biriminin 7/24 hizmet verdiğini ve her türlü öğrenci soru ve sorunlarına yanıt verdiğini de sözlerine ekledi.

Sosyal Medya Birimi öğrenci adayları, öğrenciler, mezunlar, akademik kadro ve kendini DAÜ ailesinden hisseden herkesle, sosyal medya platformlarında da bağlantıda kalabilmek ve onları DAÜ’deki gelişmelerden sürekli haberdar etmek amacı ile kurulmuştur. Sosyal Medya Birimi, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube gibi sosyal ağ platformlarını kullanarak, DAÜ hakkında güncel olaylardan haberdar eder ve aktif olarak gelen sorulara doğru cevaplar alabilmek için yönlendirmeler yapar.

Üniversite tercih dönemlerinde facebook, twitter ve diğer sosyal medya araçlarının yanı sıra Whatsapp ve Viber’dan gelen soruları da yanıtladıklarına değinen Nevzat, üniversite ile ilgili her türlü bilgiyi çok kısa zamanda yanıtladıklarının da altını çizdi. Nisan 2014 tarihinde İngiltere’de düzenlenen Sosyal Medya Konferansına DAÜ’yü temsilen katıldığını belirten Nevzat, google, twitter, youtube ve facebook’un önemli temsilcileri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı. Söz konusu toplantıya katılan dört üniversiteden biri olduklarının da altını çizen Nevzat, toplantıya KKTC’den katılan tek üniversite olduklarını da vurguladı. Nevzat, DAÜ Sosyal Medya Birimi olarak öğrencilere her türlü hizmeti vermeye devam edeceklerinin de altını çizdi.