DAÜ Sinema ve Televizyon Bölümü Yönetmen Ozan Açıktan ile Söyleşi Gerçekleştirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü’nün gerçekleştirdiği “Sinema, Netflix ve Sonrası” adlı söyleşiye yönetmen Ozan Açıktan konuk oldu. 21 Mayıs 2021 Cuma günü, çevrim içi olarak gerçekleşen söyleşi, DAÜ İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahire Efe Özad’ın açılış konuşmasıyla başladı. DAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pembe Behçetoğulları’nın yönetmen Açıktan’ın özgeçmişini sunduğu söyleşi, DAÜ İletişim Fakültesi’nden akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Konuya ilişkin DAÜ İletişim Fakültesi tarafından yapılan açıklamada, “Aynı zamanda reklam filmleri de yapan Ozan Açıktan farklı sinemasal tavırda filmlere imza atan bir yönetmen. Bir yanda, Çok Filim Hareketler Bunlar, Aile Arasında gibi başarılı popüler yapımlar var. Öte yanda ise, Silsile, Yarına Tek Bilet gibi, sinematografik duygusu ve konuları 'farklı' yerlerden beslenen yapımlar. Ozan Açıktan, ayrıca, bugünlerde hepimizin film ve dizi kaynağı Netflix’te popüler olan Atiye dizisinin ilk üç bölümünün de yönetmenliğini yapmış. Sinemanın geleceğinde yer almak isteyen gençlerin, geleceğin sinema profesyonellerinin, film öğrencilerinin heyecanla dinlediği söyleşide, Açıktan, kendi sinema yolculuğunu, eğitimini, kendini nasıl yetiştirdiğini, sinema alanını nasıl gördüğünü anlattı. Geleceğin sinemasında kendini görmek isteyen potansiyel sinemacıların, bugünün Sinema ve Televizyon öğrencilerinin, kendi yolunu bu alanda çizmek isteyenlerin dinlemesi gereken bir söyleşi” denildi.

Ozan Açıktan’ın söyleşisi, Sinema, Netflix ve Sonrası – Ozan Açıktan linkine tıklayarak izlenebiliyor.