DAÜ – SEM’in MEB Öğretmenlerine Yönelik Düzenlediği Muhasebe Kursu Tamamlandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından KKTC lise son sınıf öğrencilerine yönelik “Atölye Çalışması”16 Aralık 2013 Pazartesi günü, DAÜ kampüsünde gerçekleştirildi. Ülke genelindeki liselerden yaklaşık 900 lise son sınıf öğrencisinin katıldığı Atölye Çalışması’nda öğrenciler tercih etmeyi planladıkları meslek ve uzmanlık alanlarına göre gruplara ayrılarak ilgili fakültelerde akademik uzmanlar eşliğinde atölye çalışması gerçekleştirdiler.

15 farklı konuda gerçekleştirilen Atölye Çalışması ile lise son sınıf öğrencilerinin varolan kabiliyetlerini ortaya çıkarmak ve gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlandı.  Öğrenciler, 3D Autocad ile küçük proje uygulaması, Kısa Kes Film Yarışması, Markanı Yarat, Bilgisayarla Bütünleşik İmalat, İş Etüdü ve Ergonomi, Öğrenme Yönetim Sistemleri  Uygulaması, Ritim ve Perküsyon, Ötenazi, İlaç Sentezi ve Analizi, DNA İzolasyonu, Yemek Yapımı, Pratik İlkyardım, Kağıttan Tasarım, Borsa Oyunları, Sağlıkta El Hijyeninin Önemi konularında çalışmalara katıldılar.