DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Önemli Temsiliyet

International Society of Prosthetics and Orthotics (ISPO) tarafından bu yıl Cape Town, Güney Afrika’da, 16.’sı düzenlenen “Dünya Protez Ortez Kongresi”nde, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve fakülte bünyesinde faaliyet gösteren Protez Ortez Biyomekanik Merkezi sorumlu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Yurt temsil etti.

72 farklı ülkeden hekim, fizyoterapist, protez ortez teknikleri, podiatrist gibi farklı meslek gruplarının birarada olduğu ve 2000’in üzerinde katılımcı ile gerçekleşen kongrede, Yrd. Doç. Dr. Yasin Yurt’un yürütücüsü olduğu “Lower Extremity Loading Symmetry in Adolescent Idiopathic Scoliosis While Walking With and Without Brace” isimli çalışma sözel olarak sunuldu. 4 gün süren başarılı bir kongre sürecinin ardından izlenimlerini aktaran Prof. Dr. Mehtap Malkoç; “Protez ortez ve rehabilitasyon alanında dünyadaki uygulamaların bizim tarafımızdan da uygulanıyor olmasını görmek güzeldi. Fakat gelişen teknolojiye ayak uydurmak için çalışmalarımız durmaksızın devam edecektir.” ifadelerini kullandı.