İçeriğe git

DAÜ Sağlik Bilimleri Fakültesi’nden Dev Kongre

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Kıbrıs Geriatri Vakfı ve Türkiye Diyabet Vakfı ortaklığında, KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun himayelerinde ve Doğu Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde, 5 – 9 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Uluslararası Kardiyometabolik Sendrom Doğu Akdeniz Kongresi ve Doğu Akdeniz Sağlık Bilimleri Öğrenci Sempozyumu" ile ilgili basın toplantısı yapıldı. Kongre ve Sempozyum ile ilgili detaylı bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısı 3 Kasım 2014 Pazartesi günü, saat 10:30’da, DAÜ Tower Restorant’da gerçekleştirildi.

Söz konusu basın toplantısında konuşan DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici, Kıbrıs’ın en donanımlı fakültelerinden biri olan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaya hazırlandığını belirterek, kongrenin Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu himayelerinde gerçekleştirilecek olmasından büyük gurur duyduklarını ifade etti.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harutoğlu, etkinliğin öneminden bahsederek Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak ilk uluslararası kongreyi gerçekleştireceklerinin altını çizdi. Prof. Dr. Harutoğlu, alanında uzman ve donanımlı katılımcıların yer alacağı söz konusu etkinliğin KKTC halkı için de büyük farkındalık yaratacağına inandığını vurguladı. Kardiyometabolik Sendrom hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Harutoğlu, KKTC halkının da önemli ölçüde risk faktörlerini taşıdığının altını çizdi. Kongre programı hakkında da geniş bilgiler veren Prof. Dr. Harutoğlu etkinliğin hem dünya bilimine hem de KKTC halkına büyük yarar sağlayacağına inandığını da sözlerine ekledi. Söz konusu toplantıya DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ile Dekan Yardımcısı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Barış Öztürk de katıldı.

Ülkemize, birçok bölgeden gelecek olan 1500'e yakın katılımcının yer alacağı kongrenin açılışı 5 Kasım 2014 Çarşamba günü, saat 18:00’de, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda gerçekleştirilecek. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da katılacağı açılış törenine çok sayıda üst düzey yetkilinin de katılması bekleniyor.

100’ün üzerinde bilim insanın konuşmacı olarak katılacağı kongre kapsamında, 26 panel, 3 konferans ve 1 halk oturumu ile birlikte sağlık alanındaki  disiplinlere yönelik 31 atölye çalışması ve ayrıca 100’ün üzerinde bildiri sunumu gerçekleşecektir. Renkli ve eğlenceli sosyal organizasyonların da yer alacağı kongrede, 8 Kasım 2014 tarihinde, 16:00 – 17:30 saatleri arasındaki “Sağlıklı Yaşa, Hızlı Yaşlanma” adlı oturum halka açık olarak düzenlenecektir.

Yaklaşık iki yıllık büyük bir uğraşla, kısıtlı özkaynakların kullanımı ile gerçekleştirilecek olan bu kongre hem adamızın tüm dünyaya tanıtılması açısından, hem de bilimsel ve toplumsal katkıları yönünden büyük önem taşımaktadır.