İçeriğe git

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Türkiye Fizyoterapistler Birliği Bilimsel Eğitim ve Araştırma Komisyonu Toplantısına Katıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Türkiye Fizyoterapistler Derneği Genel Merkezi’nde yapılan Türkiye Fizyoterapistler Birliği Bilimsel Eğitim ve Araştırma Komisyonu (BEAK) Toplantısı’nda temsil edildi. Ankara’da gerçekleşen toplantıya DAÜ adına Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ender Angın katıldı.

Türkiye Fizyoterapistler Birliği Bilimsel Eğitim ve Araştırma Komisyonu Toplantısı’nda uzaktan eğitim ve  lisans tamamlama sorunları tartışıldı. Söz konusu toplantıda öğrencilerin başarı durumu, ileride oluşacak tehditler ve alınacak önlemler belirlendi. Bu gibi tehditlerin oluşması ile fizyoterapistlere mezuniyet sonrası tüm dünyada uygulanan board sınavı gündeme gelmiştir. Toplantıda bu sınavla ilgili komisyon kurularak gerekli çalışmalar da başlatıldı.

Prof. Dr. Malkoç, Hacettepe Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Fakülte Dekanları İle Buluştu

Sağlık Bilimleri Dekanlar Kurulu Üyesi ve aynı zamanda kurulun alt yapı komisyon başkanı olan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Türkiye’deki dekanlar ile bir araya gelerek Sağlık Bilimleri Fakülteleri hakkında asgari ölçütler konusunda çalışmaya da katıldı. Verimli geçen toplantıda hızlı ve kontrollü şekilde artan Sağlık Bilimleri Fakülteleri’nin akademik, fiziksel ve sosyal alt yapı ilkeleri belirlendi.