İçeriğe git

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi SABAK Akreditasyon Sürecinden Geçiyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Türkçe Programı, Sağlık Bilimleri Eğitim Programı Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu (SABAK) tarafından değerlendirme sürecinden geçiyor. SABAK, farklı disiplinlerdeki sağlık bilimleri eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’de sağlık bilimleri eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan bağımsız bir dernek olarak faaliyet gösteriyor. 

Akreditasyon değerlendirmesi için DAÜ’ye gelen SABAK heyeti söz konusu değerlendirmeyi kalite güvence sistemi ve eğitim – öğretim, araştırma – geliştirme ve yönetsel süreçleri göz önünde bulundurarak gerçekleştirdi. Ziyaret takvimi çerçevesinde Üniversitenin, Fakültenin ve Bölümün altyapı olanakları yerinde incelendi. Ayrıca, Beslenme ve Diyetetik Eğitim programı ve program çıktıları, öğrencilerin karar alma süreçlerine katılımı, kalite güvence sistemi, eğitim hizmetleri ve öğrenci destek hizmetleri konularındaki memnuniyetleri ile öğretim elemanlarının yetkinlikleri ve üst yönetimle olan ilişkileri değerlendirildi. Heyet tarafından Üniversite yönetimin yapısı, bölüme sağlanan destek, maddi kaynaklar, sürekli yenileme ve gelişim ile disipline özgü ölçütler bakımından da değerlendirmeler gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Aykut Hocanın Ziyaret Edildi

Söz konusu değerlendirme süreci kapsamında DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ı makamında ziyaret eden SABAK heyeti DAÜ hakkında Prof. Dr. Hocanın’dan bilgiler aldılar. Heyet, ziyaret sırasında değerlendirme raporunu Prof. Dr. Hocanın’a sundu. Ziyaret sonunda Prof. Dr. Hocanın tarafından heyete Kıbrıs’a özgü Lefkara işi pano takdiminde bulunuldu.