İçeriğe git

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden Uluslarası Kongre’ye Büyük Katılım

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2 – 5 Nisan 2014 tarihleri arasında, bu yıl Ankara Shareton Otel’de düzenlenen IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi’ne katıldı. Hacettepe Üniversitesi tarafından 2 yılda bir düzenlenen kongre bu yıl yaklaşık 2000 kişilik katılımla gerçekleştirildi. Kongrede yurtdışından gelen konuşmacıların da yer aldığı beslenme ile ilgili güncel konuların paylaşıldığı 30 farklı ana başlık yer aldı.

IX. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi’ne Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Barış Öztürk, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve araştırma görevlileri ile birlikte yaklaşık 90 beslenme ve diyetetik bölümü öğrencisi katıldı.

Kongre sırasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç Dr. Barış Öztürk ‘Glisemik İndeks: Gerçekler ve Çelişkiler’, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Perihan Arslan ve Prof. Dr. Seyit Mercanlıgil ise ‘İnflamatuar Barsak Hastalıkları ve Beslenme Tedavisi’, ‘Organ Transplantasyonu ve Beslenme Tedavisi’ konulu konferans veya panellerde oturum başkanı olarak görev aldılar.

Kongrede Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç Dr. Barış Öztürk’ün araştırma grubu içerisinde yer aldığı 4 farklı bildiri sunumu yapıldı. Öğr. Gör. Seray Kabaran ‘Lefkoşa Türk Belediyesi’nde kayıtlı olan 60 yaş üzeri bireylerin bel çevresi ile hipertansiyon ilişkisi’, Araş. Gör. Merve Hacıveziroğulları ‘Premenstrual Sendromu Olan ve Olmayan Bireylerin Besin Tüketimlerinin Karşılaştırılması’ konulu bildirileri, Beslenme ve Diyetetik Bölümü son sınıf öğrencileri Ezgi Şanlı ve Kamil Dağcılar ise ‘Üniversite öğrencilerinde yeme davranışı ile besin tüketimi ve vücut bileşimi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi’ ve ‘Futbolcuların besin tüketimleri, vücut bileşimleri, beslenme ile ilgili bilgilerinin değerlendirilmesi’ konulu bildirileri sundu.