İçeriğe git

DAÜ, Sağlık Alanının Önde Gelen İsimlerini Ağırlıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Kıbrıs Geriatri Vakfı ve Türkiye Diyabet Vakfı ortaklığında, KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun himayelerinde ve Doğu Akdeniz Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde, 5 Kasım 2014 tarihinde açılışı gerçekleştirilen "Uluslararası Kardiyometabolik Sendrom Doğu Akdeniz Kongresi ve Doğu Akdeniz Sağlık Bilimleri Öğrenci Sempozyumu" kapsamında önemli isimler ağırlanıyor.

Kardiyometabolik Sendrom konusunu Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen oturumlarla değerlendiren katılımcılar kongrenin ve gerçekleştirilen sempozyumun oldukça yararlı geçtiğini belirttiler.


Prof. Dr. Mine Gülden POLAT

Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanlık görevini yürütüyorum. Kongre seçilen konukları, altyapısı ve ortamı ile başarı ile gerçekleştirilen bir etkinlik haline geldi. Ayrıca, 3 oturumun aynı anda birden yürütülüyor olmasının da son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrenci sempozyumu ile eş zamanlı olması da gelecekte iyi bir bilgi birikiminin olmasını sağlayacaktır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 


Prof. Dr. Gökhan MALKOÇ

Türk Psikologlar Derneği Genel Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanlık görevini yürütüyorum. Gerçekleştirilen kongre ile farklı meslek ve bilim insanları bir araya gelerek önemli konulara değiniyorlar. Organizasyonun kesinlikle profesyonelce hazırlandığını düşünüyorum. Öğrenci sempozyumu ile eş zamanlı yapılması da gerçekten çok güzel ve anlamlı oldu. Kongre disiplinler üstü bir yaklaşımı benimsemiştir. Devamını mutlaka diliyorum.


Prof. Dr. Sibel Aksu YILDIRIM

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlık görevini yürütüyorum. Birçok açıdan çok önemli bir skongre gerçekleştirildiğini düşünüyorum. Kardiyometabolik Sendrom konusunun her yönünün görüşüldüğü başarılı bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Kongreye katılan herkes alanında uzman kişilerden olusuyor. Uluslararası konuşmacıların da yer alması farklı bakış açıları oluşmasında yardımcı oluyor. 


Dr. Arif ALBAYRAK

Kongre ve sempozyumun gerçekleştirilmesi için çok büyük çaba ve emek harcandığını görebiliyorum. Birşeyi başarmak için önce hayal etmek gerekmektedir. Alanında birçok uzman ve bilim insanı bir araya gelerek önemli paylaşımlar gerçekleştirdi. Bu tür organizasyonların daha fazla gerçekleşmesi ve gerekli desteği alabilmesi için hem hükümet yetkililerine hem de DAÜ Rektörlüğü’ne büyük görev düşmektedir. Gerçekleştirilen bu tarz etkinliklerle bilimin iyi ellerde olduğu gösterilmektedir. 


Ali YÖRÜMEZ

Erciyes Üniversitesi Diyetisyenlik Bölümü’nden mezun oldum. Sempozyuma genç diyetisyenler grubu olarak katıldık. Ayrıca genç diyetisyenler grubu yöneticilik görevini de yürütüyorum. Gerçekleştirilen sempozyumun bu zamana kadar katıldığım en iyi organize olmuş kongre olduğunu söyleyebilirim. Alanında uzman kişilerin bir araya geldiği ve önemli konuların görüşüldüğü bir sempozyumda yer aldığım için memnunum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.


İlkay USLU

Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü son sınıf öğrencisiyim. KKTC’ye ilk kez geliyorum ve gerçekten hem gösterilen ilgiden hem de gerçekleştirilen kongre ve sempozyumdan son derece memnunum. Burada olduğum için gerçekten çok memnunum.


Pınar GÖKENSEL

DAÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü yüksek lisans öğrencisiyim. KKTC’de ilk kez bu tarz bir sempozyumun gerçekleştiriliyor olması gerçekten çok güzel. Daha önce bu tarz kongrelere katılmak için yurtdışına çıkmamız gerekiyordu. Kongrenin içerisinde düzenlenen kurslar sayesinde kendimizi geliştirebildiğimize inanıyorum. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.