DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın Sanatçılarımızın 15 Ni̇san Dünya Sanat Günü’nü Kutladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, 15 Nisan Dünya Sanat Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Prof. Dr. Hocanın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“15 Nisan, her yıl tüm dünyada sanat ile toplum arasındaki bağı güçlendirmek amacıyla Dünya Sanat Günü olarak kutlanmaktadır. 15 Nisan, sanatın yaratıcılık ve tasarıma olan katkısını simgeleyen Leonardo da Vinci’nin doğum günü olması nedeniyle seçilmiştir.

Topluma hizmeti her zaman ön planda tutan Doğu Akdeniz Üniversitesi, sanatı destekleyici faaliyetlerini sürdürmektedir. Kurumumuz, kurguladığı sanat projeleri ile yerli sanatçılarımız ve onların eserlerini gelecek nesillere aktarmak için bir sanat koleksiyonu oluşturmaktadır.

Bu vesileyle, ülkemizdeki sanatsal faaliyetlerin çoğalarak devam etmesini temenni ederek, toplumumuzun vazgeçilmez parçası olan tüm sanatçılarımızın 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım. ”