İçeriğe git

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen Bologna Üniversitesi'nde Sunum Gerçekleştirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, 1088 yılında kurulan ve Avrupa’nın en eski üniversitesi konumunda bulunan Bologna Üniversitesi’nin Ravenna Kampüsü Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı. Akademik Yılı Açılış Töreni’ne davetli ana konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Sözen, “(Savaşın Önlenmesi ve Barışın Sağlanmasında) Fikirlerin Gücünün Tekrar Gözden Geçirilmesi” konulu sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Sözen, söz konusu sunumda savaş ve barış üzerine odaklanmış kişisel deneyimlerine de yer verdi. Prof. Dr. Sözen, açılış törenine ayrıca Amerika Birleşik Devletleri Eski Başkanı Bill Clinton tarafından yüksek mahkemeye atanan, Yale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Eski Dekanı İtalyan asıllı Guido Calabresi’nin de davetli konuşmacı olarak katıldığını bildirdi.

Bologna Üniversitesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretin çok amaçlı bir ziyaret olduğuna değinen Prof. Dr. Sözen, aynı gün Bologna Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte uzun yıllardır araştırma alanı olan “Kıbrıs Uyuşmazlığını Çözmek: İdealizm ve Pragmatizmin Birleşmesi” (Solving the Cyprus Conflict: Blending Idealism with Pragmatism) konulu sunum gerçekleştirdiğini de bildirdi.

Öte yandan Prof. Dr. Sözen Bologna Üniversitesi’ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında DAÜ ve  Bologna Üniversitesi arasındaki işbirliği protokolü çerçevesinde iki üniversitenin Hukuk Fakülteleri arasında ortak bir yüksek lisans programının açılmasına yönelik çeşitli temaslarda da bulunduğunu bildirdi. Prof. Dr. Sözen’in Bologna Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni’nde gerçekleştirmiş olduğu sunumun tam metnine http://www.emu.edu.tr/tam-metin.pdf internet adresinden ulaşılabiliyor.