DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam’a Lübnan Üniversitesi’nden Ziyaret

Lübnan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Rouba El Dalati, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Doç. Dr. Dalati’ye DAÜ Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgür Eren ve DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü doktora öğrencisi Lübnan’lı Hussein Ghandour da eşlik etti.  3 Eylül 2015 Perşembe günü gerçekleşen ziyarette iki üniversite arasında gerçekleşebilecek akademik işbirlikleri ve projeler hakkında görüş alışverişi yapıldı.

DAÜ’nün KKTC’nin en büyük kurumu olduğunu ifade eden DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ’nün öğrenci ve öğretim görevlisi profili, alt yapı olanakları, kampüs yapısı, fakülte ve bölümleri ile akreditasyonları hakkında bilgiler paylaştı. Lübnan Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını ifade eden Prof. Dr. Osam, gerçekleştirilecek işbirliklerinin aktif ve verimli olması dileğinde bulundu. Doç. Dr. Dalati ise DAÜ gibi büyük bir üniversite ile işbirliği yapmanın gurur verici olacağını söyleyerek, özellikle iki üniversitenin İnşaat Mühendisliği bölümleri arasında lisansüstü seviyede ortak dersler açma, öğrenci ve öğretim görevlisi değişimi, ortak konferanslar düzenleme, öğrenciler arası ortak yarışmalar organize etme gibi konularda ileriye yönelik bir işbirliği protokolü imzalamaktan büyük mutluluk duyacaklarını kaydetti. Doç. Dr. Dalabati, gerçekleştirilecek işbirliği çerçevesinde özellikle lisansüstü programlar konusunda DAÜ’nün tecrübelerinden faydalanmak istediklerini de vurguladı. Ziyarette DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam tarafından Doç. Dr. Dalati’ye DAÜ logolu lefkara işi hediye takdim edildi.