İçeriğe git

DAÜ Psikoloji Bölümü’nden Yeni Yüksek Lisans Programı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, yeni bir yüksek lisans programını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yükseköğretimine kazandırdı. KKTC Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) ve Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından onaylanan “Genel Psikoloji” başlıklı program, 2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi için başvuru kabul etmeye başladı. DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, yeni yüksek lisans programlarına lisans diplomasına sahip öğrencilerin 15 Eylül 2018 tarihine kadar http://grad.emu.edu.tr adresini ziyaret ederek başvuru yapabileceği bildirildi.

Uzman Psikolog Olma İmkanı

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü, Genel Psikoloji Yüksek Lisans Programı; bilişsel, sosyal ve gelişim psikolojisi odaklı en güncel gelişmiş teorik, görgül ve yöntemsel bilgileri sağlayarak öğrencilerin uzmanlaşmasına imkan sunacak. Genel Psikoloji yüksek lisansı ile mezunlar okul öncesi eğitim, rehabilitasyon merkezi, araştırma merkezi, üniversiteler, v.b. birçok kurumda uzman psikolog olarak görev alabiliyor.

Diğer yandan, lisans eğitimini Psikoloji alanında yapmamış adayların Psikoloji Bölümü Yüksek Lisans Kurulu tarafından hazırlanan bilimsel hazırlık sınavında başarılı olması şartı bulunuyor. Bölümün araştırma konuları ise şöyle: Okulda Şiddet, Olumlu Ergen Gelişimi, Ergenlerde Olumlu-Olumsuz Sosyal Davranışlar, Dayanıklılık, İnternet Psikolojisi,  Zorbalık ve Zorbalığa Maruz Kalma, Etik, Epistemoloji, Bilişsel Yaşlanma, Bilişsel Öğrenme, Nöropsikoloji, Bilişsel Nörobilimi, Gruplar Arası İlişkiler, Gruplar Arası Temas, Önyargı ve Önyargıyı Azaltma Yöntemleri, Ev içi Şiddet, Ulusal Kimlik, Cinsiyet Rolleri ve Cinsiyetçilik.