İçeriğe git

DAÜ Personeli Nihal Sakarya'dan Gururlandıran Başarı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yönetsel Hizmetler Personeli ve Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği (KIFSAD) üyesi Nihal Sakarya Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu’na (The International Federation of Photographic Art – FIAP) üye “The Cyprus Photographic Society’nin düzenlediği Uluslararası Kıbrıs Dijital Fotoğraf Yarışması 2016’ya (Cyprus International Digital Photo Competition 2016) katılarak önemli bir başarıya imza attı.

Ceylin

Sakarya, yarışmaya “renkli” kategorisine 4 fotoğrafı ile katıldığını belirterek fotoğraflardan 3 tanesinin (Ceylin, Lemonade, Three Pink Beauty) Kıbrıs içerisinde en yüksek toplam puanı alarak (88 puan) renkli kategori dalında “Best Cypriot Author” ödülü ile CPS altın madalya almaya hak kazandığını bildirdi. “Photo Travel” dalında ise bir fotoğrafının sergilenmeye layık görüldüğünün altını çizen Sakarya, elde etmiş olduğu başarıdan son derece memnun olduğunu dile getirdi.  

Lemonade

3 kategoriden (open color, open monochrome, photo travel) oluşan ve  Kıbrıs’tan 80 fotoğrafçının toplamda 883 tane fotoğraf ile katıldığı yarışmada, 132 fotoğraf seçilmiştir. Söz konusu fotoğraf yarışmasında ödüller ve sergilemeler yanında, yarışmanın yapıldığı ülke kendi ülkesinin en iyi fotoğrafçılarını da seçiyor.

Three Pink Beauty