İçeriğe git

DAÜ Öğretim Üyesinin Tasarladığı Poster Dünyaca Ünlü Moleskine Ajandasında

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkan Vekili Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu'nun daha önce bir yarışma sonucu en iyiler arasında yer alan STDS- Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar kategorisindeki posteri Moleskine ajandalarının yayınladığı Good50x70 Antolojisi’nde yer aldı.

Moleskine; Good50X70'in 5 yıl boyunca (2007-2012) yarışmalı olarak düzenlediği ve 27 uluslararası üne sahip jüri üyesi tarafından 81 farklı ülkeden 10,000 katılımcı eser arasından seçilen eserleri bir araya getirerek antoloji ajanda olarak yayınladı.  

Moleskine ürün tasarımı ve yayın direktörü Roberto Di Puma sunuş yazısında antoloji/ajandanın paylaşılmış ideallerin bir tutku, bir ihtişam, bir yetkinlik, bir beceri biçimi olarak günümüz dünyasında varolduğu kabulünden hareketle seçilmiş sanatçıların eserlerini biraraya getirdiklerine inandıklarını belirtti.  Roberto Di Puma yayınlanan antoloji/ajandanın genç grafik tasarımcılar ve grafik tasarım okulları için ikonik bir iletişim medyası olarak posterin yüceltilmesi, kutlanması ve bir nevi referans oluşturması anlamlarını taşıyan önemli bir çalışma olduğunu da vurguladı.