İçeriğe git

DAÜ Öğretim Görevlisi Barçın Boğaç ABD’de Gösterime Girecek Kıbrıs Belgeselinin Yapım Ekibi Arasında Yer Aldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Barçın Boğaç, Yeni Zelanda’nın en prestijli ve lider prodüksiyon şirketleri arasında yer alan Razor Films’in belgesel serisi projesinde yer aldı.

Boğaç, yapımcılığını Polly Fryer, yönetmenliğini ise Justin Hawkes’in üstlendiği belgesel serisinin, Kıbrıs bölümünde, adayı tanıtıcı nitelikteki turizm odaklı uluslararası belgeselin yapım aşamalarında görev aldı.

Kıbrıs’ın çeşitli bölgelerinde çekilen belgesel filminin yapım öncesi süreçlerinde planlama, organizasyon, mekân keşfi ve koordinasyon görevlerini üstlenen Boğaç, yapım aşamasında ekiple birlikte çalışırken, yapım sonrası süreçte ise yapımcı Fryer, yapım koordinatörü Antonia Bowie ve yönetmen Hawkes ile sürekli iletişim içerisinde kalarak Razor Films’e kurgu aşamalarında danışmanlık etti.

Boğaç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 1999 yılından beri birçok ödüllü film, belgesel ve televizyon programının yapım şirketi Razor Films bünyesinde hazırlanan ve Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) en büyük yayın kurumlarından birinde, dünya genelinde gösterime sunulacak olan uluslararası belgeselin, ülke turizmine katkı sağlayacak önemli bir proje olduğunu vurguladı.

Film yapımcılığının birçok güçlük ile karşılaştığı Kuzey Kıbrıs’ta, belgesel ve kısa filmler ile kendine alan yaratmaya başladığı bu dönemde, uluslararası arenada böylesine tecrübeli ve önemli yapım ekipleri ile çalışmanın önemli bir deneyim ve vizyon sağladığını ifade eden Boğaç, “Görsel sanatların çoğunda olduğu gibi, film yapımında üretim ve yaratıcılık, yapım öncesi, yapım ve yapım sonrası tüm süreçlerde yaratıcısına keyif verdiği kadar, onu sürekli bir mücadele ve meydan okumalarla yüzleştirir. Bu süreçlerde kendinizi dinleyebilmenin önemi kadar, sahip olduğunuz ekip üyeleri ile iletişiminiz ve etkileşiminiz de ortaya çıkan yapıtta büyük bir öneme sahiptir. Bu bakımdan farklı ekipler ile çalışmanın her zaman büyük bir kazanım olduğu düşüncesindeyim.” şeklinde konuştu.

Filmin yapımcısı Polly Fryer ve yönetmeni Justin Hawkes ile ilerleyen zamanlarda farklı projelerde de yer almayı planladıklarını belirten Boğaç,  yakın dönemde benzer uluslararası bağlantılar ile öğrencilerini de buluşturmak için çeşitli iş birlikleri üzerine çalışmalarının devam ettiğini belirtti.