İçeriğe git

DAÜ Öğrencisinden Gururlandıran Başarı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü yüksek lisans öğrencisi Fjolla Mulliqi elde etmiş olduğu başarılarla gururlandırıyor. Uluslararası bir yarışma olan “Hunter Douglas” Archiprix’e katılan Mulliqi, yarışmaya katıldığı proje ile Avrupa'daki Mimarlık okulları içerisinde "Avrupa Mimari Metaller En İyi Diploma Projeleri 2015" alanında en iyi 60 proje içerisinde yer alma başarısı gösterdi. 

Mulliqi, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nde düzenlenen “Mimarlık ve Eğitim Kurultayı-VIII- Diploma Projeleri Sergisi”ne katılarak  DAÜ’yü başarıyla temsil etti. "Archiprix Uluslararası Temsilcisi Bitirme Projesi"ne de katılan Mulliqi, yapmış olduğu "Barış, Bağlantı, Birlik" (Peace, Conection, Union)  temalı Lefkoşa Parlemento Binası ile en iyi yükselen fikir ödülünü almaya hak kazandı.   

Mulliqi, Balkanlarda ünlü bir televizyon programının stüdyosunu (Ekonomia me Erezen Show) ve Kosova “ViaArt Institute”’nun ürün tasarımlarını da gerçekleştirdi. Farklı tarzı ve yaklaşımı ile Balkanlardaki çeşitli medya kurum ve kuruluşlarının dikkatini de çeken Mulliqi,  Balkanların aranan kadın mimarları arasında yer alma başarısı gösterdi. 

Elde etmiş olduğu başarılarda DAÜ’de almış olduğu eğitimin çok önemli bir rolü olduğuna dikkat çeken Mulliqi, DAÜ’nün öğrencilerine uluslararası kalitede bir eğitim sunduğuna dikkat çekti. Mulliqi, diğer mesleklere göre mimarlık mesleğinde cinsiyetçi yaklaşımlara fırsat vermemek adına ve bir kadın olarak ayakta durabilmek için daha fazla hırslı olunması gerektiğini vurguladı. 

Dünyanın farklı bölgelerinde (Arnavutluk, Türkiye, Dubai, vb.) faaliyet gösteren mimarlık stüdyoları ve şirketlerinden çeşitli teklifler aldığını belirten Mulliqi, yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra ne yapmak istediği ile ilgili henüz bir karar vermediğini belirttti. DAÜ’de yüksek lisans eğitiminin yanı sıra araştırma görevlisi olarak da çalıştığını belirten Mulliqi, DAÜ’nün bir parçası olmaktan son derece memnun olduğunu aktardı.

DAÜ’de mimarlık eğitimi alan öğrencilere seslenen Mulliqi, “Sabırlı olmalısınız. Mimarlık çok zaman isteyen sıkı çalışma ve yaratıcılık gerektiren bir meslektir. Hepimize başarılı olmak için doğru araçlar verilmiştir yeterki ilham ve tutku olsun. Kendinizin en iyi versiyonu olun.” tavsiyesinde bulundu.