İçeriğe git

DAÜ, Öğrencilerine Muhaceret İşlemlerinde Yardımcı Oluyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Öğrenci İşleri Müdürlüğü, Öğrenci Hizmetleri Ofisi DAÜ’de eğitim alan ve mühaceret işlemi (öğrenci izni) yapacak olan öğrencilere işlemlerin gerçekleştirilmesinde yardımcı oluyor. DAÜ, öğrencilerine söz konusu işlemleri okul bünyesinde yapabilme imkanı sunuyor.

DAÜ Öğrenci Hizmetleri Ofisi yaptığı açıklamada, öğrencilerin kendi imkanları doğrultusunda muhaceret işlemleri yaparken karşılaştıkları sıkıntıları DAÜ olarak en aza indirgemeyi amaçladıklarını bildirerek öğrencilere yardımcı olmayı hedeflediklerini aktardı. Söz konusu hizmetle birlikte muhaceret işlemleri için yapılan başvuru sayısında ciddi bir artış tespit edildiği bildirilen açıklamada muhaceret hizmetleri hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yeni gelen öğrenciler için hem de muhaceret izinlerini yenilemek isteyen öğrenciler için yapılmakta olan bir uygulama olduğu belirtildi.

DAÜ Öğrenci Hizmetleri Ofisi her akademik dönemin başında yılda 2 defa olmak üzere  “Kaymakamlık”, “Hastane” ve “Gelir ve Vergi Dairesi” ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak muhaceret işlemlerinin sorunsuz gerçekleştirilmesi için öğrencilere hizmet veriyor.

2015 – 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde muhaceret izni alması gereken öğrenciler Öğrenci Hizmetleri Ofisi’ne başvurarak gerekli işlemleri gerçekleştirebilecek. Söz konusu izinler 8 Nisan 2016 tarihine kadar Üniversite bünyesinde muhaceret memurları tarafından yapılacak. Öğrenciler boş vakitlerinde veya ders aralarında öğrenci hizmetleri ofisine gelerek  muhaceret işlerini kısa bir zaman içinde halledebilecekler.