İçeriğe git

DAÜ Öğrencilerinden Sosyal Sorumluluk Projesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha ekledi. DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya’nın verdiği bitirme projesi dersi kapsamında 4.sınıf öğrencilerinden Fadıl İsgenderov, Erşen Amcaoğlu, Enver Gilanlıoğlu, ve Shaig Alili sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiler.

Gazimağusa Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen söz konusu projede duyarlı iletişimciler futbol turnuvası düzenleyerek turnuvadan elde edilen geliri Suriyeli çocuklar için Kızılay Kurumu’na bağışladılar. Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) sahalarında gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi gösteren öğrenciler, sürekli halı saha maçlarına katıldıklarını, fakat söz konusu sosyal sorumluluk projesi ile hem futbol oynayarak stres attıklarını, hem de bu şekilde güzel bir amaca hizmet ettiklerini bildirdiler. Öğrenciler bir sosyal sorumluluk projesine destek vermenin çok daha keyifli olduğunu vurguladılar.

Toplamda 8 takımın katıldığı futbol turnuvasında, DAÜ’lü İletişimciler hem farkındalık yaratmak hem de Suriyeli çocukların yüzlerini bir nebze olsun güldürebilecek olmaktan dolayı son derece gururlu olduklarını belirterek, tek bir amaç için ortaklaşa ter dökmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.