DAÜ Öğrencileri HASDER Gazimağusa Kültür-Sanat Evi’ni Ziyaret Etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Yabancı  Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu’ndan bir grup yabancı uyruklu öğrenci, Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında  Öğretim Görevlisi Nevin Adalar ve Okutman Hatice Güneş eşliğinde “HASDER Gazimağusa Kültür Sanat Evi”ni ziyaret edip Kıbrıs’a ait ‘Ahşap Oyma’, ‘Seramik’, ‘İpek Kozası İşi’ ve ‘Lefkara İşi’ gibi el sanatlarını yapım aşamasında yakından görüp yönetici Hülya Ezel ve arkadaşlarından detaylı bilgi edinme ve deneme şansı elde ettiler.

Günün sonunda öğrenciler deneyimlemiş oldukları el işlerinden büyük keyif aldıklarını ifade ettiler. Bir öğrenci duygularını şu şekilde ifade etti: ‘Gidip gezdiğimiz yerler arasında en keyif aldığım yerdi. Buram buram insan emeği kokan bir yerde benim de birşeylerle uğraşmam beni çok mutlu etti. Bence insanlar fabrika malzemelerine değil de el yapımı eserlere önem vermeli. Gerçekten harcanan emeklerine saygı duyulmalı.’