İçeriğe git

DAÜ Öğrencileri Dünya Süt Günü Kapsamında Etkinlik Gerçekleştirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık son sınıf öğrencilerinden Ozan Üstüntaş, Gökçe Tahta ve Hakan Yaman, “Mezuniyet Projesi” dersi kapsamında Maraş bölgesinde bulunan Mağusa Gelişim Akademisi Atatürk Kreşi ve Anaokulu’nu ziyaret ettiler.

21 Mayıs Dünya Süt Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Mağusa Gelişim Akademisi Atatürk Kreşi ve Anaokulu’nda miniklerle keyifli ve eğlenceli dakikalar geçiren İletişim Fakültesi öğrencileri çocukların ilgi odağı oldu. Etkinlik kapsamında yer alan palyaço çocuklarla ilgilenerek tek tek sohbet etti ve oyunlar oynadı. Palyaço çocuklara; süt içip içmediklerini sordu ve sütün önemini anlattı. Ardından palyaço eşliğinde çocuklara süt ve sütün önemini anlatan bir çizgi film izletildi. Çizgi film gösteriminden sonra çocuklara süt dağıtıldı.

Bu etkinliğin ardından DAÜ İletişim Fakültesi öğrencileri çocukları sınıflarında ziyaret edip yanlarında getirdikleri boyama kitaplarını çocuklara hediye ederek en sevdikleri resmi, en sevdikleri renklerle boyamalarını istediler. Böylece çocuklarla birlikte boyama yaparak çocuklarla etkili bir iletişim kurdular. Etkinlik hakkında görüşlerini dile getiren Atatürk Kreş ve Anaokulu Müdiresi Havva Onaç, “Bizi tercih ettiğiniz için çok teşekkürler. Böyle anlamlı bir günde çocuklarla birlikte vakit geçirmeniz çok hoş oldu. Çocuklara faydalı bilgiler verdiniz ve getirdiğiniz hediyeleri çok beğendiler. Çocuklara bilgiyi etkinliklerle keyifli bir şekilde aktardınız. Her şey için teşekkür ederiz. Projenizde başarılar dileriz.” dedi.

Duyarlı DAÜ’lüler yaptıkları bu anlamlı etkinlikle, süt tüketimine olan teşviki artırmayı amaçlayarak hem ülke ekonomisine hem de çocukların sağlıklarına önem verdiklerini bir kez daha göstermiş oldular.