DAÜ Müzik Öğretmenliği Programı Öğrencilerinden Cumhuriyet Konseri

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğrencileri tarafından, 17 Kasım 2022 Perşembe günü, saat 12:30’da, DAÜ Merkezi Derslikler Binası Lobisi’nde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 39’uncu Yıl Dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Konseri verildi. Konsere DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Pehlivan, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. S. Çetin Aydar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi Piyanist Atakan Sarı eşliğinde flüt, piyano, viyolonsel, keman ve vokal ile J. S. Bach, F. J. Haydn, C. F. E. Bach, L. V. Beethoven, F. Rossomandi, J. Davis, P. Balla ve Prragulke O. D. Kiselyova’nın eserlerinin yanı sıra Bolu Türküsü ve Ordu Türküsü’nü seslendirdiler. Ardından Müzik Öğretmenliği Programı Çok Sesli Korosu Koro Şefi Erkan Dağlı yönetiminde; Zeytinden Aşı mısın, Haydi de Süsleyin Gelini, Durnam ve Köprüden Geçemedim isimli eserleri seslendirdi.